Waar halen wij hem: de lekkerste kaas van Nederland!

Kaasboederij Gein Genoegen

 

 

Kaasboerderij Gein Genoegen is de kleinste kaasfabriek van Nederland, die verschillende soorten Hollandse Gouda en Edam aanbiedt. Ze zijn gevestigd in Wapenveld, in de buurt van Maastricht. Naast hun kleine omvang hebben ze ook een zeer beperkte voorraad melk. De koeien die hun melk produceren krijgen biologisch voer en worden gehouden op een landgoed dat beperkt toegankelijk is voor het publiek. Om hun natuurlijke grotachtige omgeving te behouden en de productietijd kort te houden, staat elke koe in een eigen stal. Dit betekent dat slechts één koe tegelijk kan worden gemolken om overproductie en bederf van de melk te voorkomen. Toen wij er waren, waren er twee Holstein koeien en één Jersey koe, dus het was behoorlijk efficiënt! Ze bieden zeven verschillende soorten kaas aan: Gouda met 3 varianten, Edammer met 6 varianten (waaronder rauw) en drie soorten marmelade (aardbeienjam). Ze verkopen ook harde kazen zoals Parmezaan of Cheddar en enkele zachte versies zoals Brie of Camembert. De kaasboederij Gein Genoegen is een plek waar je rustig kunt genieten van de stilte en de natuur. Alle kazen zijn verkrijgbaar in een zak van een halve kilo voor €13 of 1 kilo voor €25.

Taste of Holland

Kaasboerderij Gein Genoegen ligt in Nederland, in Wapenveld. Deze streek staat bekend om zijn natuurlijke grotten en om zijn vele watervallen. In het nabijgelegen dorp kun je de oude molen zien, die nu een museum is. Wij vonden het een prachtige plek en hadden een geweldige ervaring met het bezoek aan de kaasfabriek.

Ze zijn alleen open op zaterdag en zondag, wat jammer is omdat ze zo dicht bij Brussel liggen. We hadden het geluk dat we die dag een bezoek konden brengen, want het was een zonnige dag en er waren maar twee mensen in de winkel. De smaak van Nederlandse Goudse kaas is anders dan die van Franse Goudse kaas. De Nederlandse Gouda heeft een mildere, zoetere smaak en is milder van smaak dan zijn Franse tegenhanger. De Nederlandse Gouda heeft een boterachtige en licht zoute smaak.

Gouda

Gouda is de bekendste Nederlandse kaas en de bekendste kaas van het land. Het is een bekend merk en is gemakkelijk verkrijgbaar in de supermarkt. Gouda heeft een zeer evenwichtige smaak die romig, boterig en zout is.

Gouda wordt vaak vergeleken met roomkaas, wat eigenlijk niet klopt. Gouda is een Nederlandse kaas die wordt gemaakt van koemelk. Roomkaas daarentegen wordt gemaakt van koemelk met wat toegevoegde (zuivel)room. Roomkaas heeft een meer boterachtige smaak en is zachter van consistentie.

Gouda staat ook bekend om zijn plastic verpakking. Als hij verpakt is, heeft de kaas altijd een mooie gele rand. Goudse kaas wordt vaak geserveerd op brood nadat het goudbruin is gebakken. Hij wordt ook vaak geserveerd met verschillende soorten beleg zoals fruit, noten, zaden of olijven.

Edammer

De tweede meest bekende Nederlandse kaas is Edam. Hij is mild met een zoute smaak. Net als Gouda wordt ook deze kaas gemaakt van koemelk en is qua smaak vergelijkbaar met Gouda. Hij is echter iets zouter en wordt vaak beschouwd als een hardere kaas.

Conclusie

De Nederlandse kaascultuur is geweldig en we hielden van de Nederlandse Goudse en Edammer kazen. Gouda is mild en evenwichtig, terwijl Edam iets zouter en harder is. Nederlandse marmelade is ook erg populair en een aanrader.

Wij hielden ook van de Nederlandse Goudse en Edammer kazen, maar we vonden ze een beetje zout. Nederlandse marmelade is ook erg populair en een aanrader. We vonden de Goudse en Edammer kazen heerlijk, maar wel een beetje zout. Nederlandse marmelade is ook erg populair en een aanrader.

This entry was posted in Blogging. Bookmark the permalink.